Yaşam
Anadolu çorbasının tanımı, nasıl yapılır?
Anadolu çorbası, çok tok tutması ile öne çıkan bir çorbanın tanımıdır. Yeşil mercimek, kırmızı mercimek, pirinç ve bulgur gibi tokluk hissi yüksek baklagiller içerir. Farklı bakliyatların kaynatılmasıyla yapılan bu çorbanın lezzeti, baharatından ve son aşamada eklenen sostan geliyor.
İşte çorbaya farklı bir tanım arayanlar için az malzemeyle nefis bir lezzet ortaya çıkaracak Anadolu çorbası tarifi…
ANADOLU ÇORBASI TARİFİ
4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
Anadolu çorbasının tarifi için malzemeler;
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek,
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek,
- 1 yemek kaşığı pirinç,
- 1 yemek kaşığı bulgur,
- 5 bardak su
Giyinmek için:
- 1 bardak yoğurt,
- 1 yumurta sarısı,
- 1 yemek kaşığı un
Sosu için:
- 1 soğan,
- 2 diş sarımsak,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- Tuz, karabiber, karabiber, nane
Anadolu çorbasını nasıl tanımlarsınız?
- Mercimek, bulgur ve pirinci yıkayıp tencereye alın.
- Su ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
- Sosu için yoğurt, yumurta sarısı ve un ayrı bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır.
- Kaynayan çorbanın suyundan birkaç kepçe alarak baharatları ısıtın.
- Sos ılıkken çorbaya ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.
- Çorba kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişirmeye devam edin.
- Bir sos tenceresine sıvı yağları, yemeklik doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı alıp soteleyin.
- Soğan canlılığını kaybedip şeffaflaşınca damak tadınıza göre baharatları ekleyip bir iki dakika daha kavurun.
- Daha sonra kaynayan çorbaya atıp bir iki ot karıştırıp altını kapatın ve ocaktan alın.
Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!